Dubbla SM-guld i Mathantverk – fortsättning!

Här ser ni länken till vår press-release kring senaste tidens trevligheter – håll tillgodo! Nedan ser ni också den korta varianten:

Under SM i Mathantverk 2015 i Östersund i början av oktober vann Korvhantverk Stockholm två guldmedaljer, för sin Ä-märkta färska parmesankorv samt sin kallrökta fänkålssalami. ”Här är en korvmakare som kan sin sak!”, skriver juryn.

Parmesankorven vann i färskkorvs-kategorin. I denna korv, precis som i alla Korvhantverks färska korvar, används naturlig mjölksyrning istället för nitrit för att uppnå god hållbarhet.

Så här sade juryn: ”Här är en korvmakare som kan sin sak! Korven känns lyxig och exklusiv med en spännande ostsmak.”

Fänkålssalamin, vann i kategorin lufttorkade (kallrökta) korvar, och fick även den ett översvallande omdöme från juryn: ”Fantastiskt hantverk som ses redan på utseendet. En produkt som håller internationellt. Härlig och ärlig köttsmak. Ytterst vällyckad. Som att vara på semester och njuta…”

Tävlingen arrangerades av Eldrimner under matmässan Saerimner och 450 olika produkter tävlade i 38 klasser.

Citat från Jon Randow, grundare av Korvhantverk Stockholm: ”Det är fantastiskt att det som för drygt fyra år sedan började som ett experiment, med färskkorvar hängandes över badkaret hemma i Spånga, nu är ett livskraftigt företag som levererar hantverksmässiga produkter i absolut toppklass.”

”Roligt är också att vinsterna visar på vår bredd, då vi numera inte bara gör Sveriges bästa färskkorv, utan också börjat bemästra den svåra konsten att lufttorka både korvar och helt kött – vi är bara i början på vår resa!”

Du kanske också gillar

Säg nåt