Från början, när vi startade Korvhantverk, visste vi att utan de bästa råvarorna, kommer aldrig våra charkuterier att smaka som vi vill att de ska smaka. För oss var det helt nödvändigt att allt som lämnade charkuteriet var så smaskigt som vi någonsin kunde åstadkomma. På samma gång bryr vi oss också om vår miljö, och därför tog vi beslutet i mars 2018 att KRAV-märka oss. På denna sida hittar ni exempel på våra leverantörer, som vi är synnerligen stolta att samarbeta med.

Köttet i Korvhantverks korvar & charkuterier kommer i huvudsak från KRAV-märkta leverantörer (t ex Jord på Trynet) , men vi gör också chark på t ex Linderödsgrisar & Mangalica-grisar. Den gemensamma nämnaren är att djuren får böka & beta fritt i Sverige, och leva ett riktigt gott liv.

Kryddorna är i huvudsak KRAV-märkta, och lite speciellt för Korvhantverk är att vi ofta använder lite mer ovanliga kryddor i våra specialkorvar, som kaffe, granolja etc. Varmt välkomna att kontakta oss om ni vill att vi tar fram en korv särskilt för er!

Ett av nyckelorden på Korvhantverk är innovation – en av våra anställda kallar oss ibland ”Testhantverk” eftersom vi hela tiden tar fram nya produkter. Vi har t ex arbetat med teamet på Fotografiskas restaurang, för att ta fram en korv gjord till stora delar på överblivet rödbetsfnas från juice-tillverkning – mer klimatsmart än så, är det svårt att åstadkomma. Detta kommer vi alltid att fortsätta med – Korvhantverk vill alltid flytta gränserna för vad som är möjligt.