Pizza med Merguez, fårost och färska örter

Portioner: 4 plåtar

Tillagningstid: 150min

Det är enkelt att göra sin egen pizza, och med Korvhantverks Merguez blir fyllningen extra smakrik.

Gör så här

Deg till 4 plåtar pizza:

Lös jästen i det svala vattnet. Tillsätt mjöl och vitlök. Kör på medelhastighet i blandare i 12-15 min. Tillsätt saltet och öka hastigheten. Kör i 4 min. Täck med plastfolie och låt jäsa i kyl under dagen eller över natten. Kavlas ut tunt i rikligt med mjöl till en form som passar plåten.

Tomatsås till 4 plåtar pizza:

Fräs lök och örter i oljan på låg värme några minuter. Tillsätt tomaterna. Låt koka sakta under lock i ca 1,5 timme. Mixa med stavmixer. Smaka av med salt och svartpeppar. Låt kallna. Önskas en syrligare sås kortas koktiden till 20-30 min. Använd då högre temperatur och koka utan lock för att få en liknande slutkonsistens.

SLUTFÖRANDE:
-Bred ut ¼ av såsen på en av de utkavlade degarna på plåtarna. (Använd med fördel bakplåtspapper under). Fördela korv, fårost och de färska repade örterna på pizzan. Strö över parmesanosten. Baka av mitt i ugnen på 275 ́c ca 10 minuter eller tills kanterna ser lagom gräddade ut. Ta ut ur ugnen. Låt vila 5 minuter på skärbrädan innan du serverar. Servera gärna med en syrlig pizzasallad eller annan krispig sallad med vinaigrette.

Smaklig spis och ”happy cooking”!!!

 

Du behöver

  • Deg till 4 plåtar pizza:
  • 1 kg ekologiskt bakvetemjöl 
  • 6 dl vatten 
  • 50 g färsk jäst
  • 1 st pressad vitlöksklyfta 
  • 22 g salt

Tomatsås Till 4 plåtar pizza:

  • 2 brk hela ekologiska tomater
  • 0,5 st gul finhackad lök 
  • 2 klyftor vitlök, skivade 
  • 2 msk olivolja 
  • 1 tsk timjan 
  • 0,5 lagerblad

Fyllning till 1 plåt pizza: 

  • 1pkt Merguez, skuret i slantar 
  • 250g fårost (på bilden bulgarisk) i tärningar 
  • 1 rejäl kvist färsk rosmarin, repad 
  • 2 rejäla kvistar färsk oregano 
  • 50g 30-månaders lagrad Parmigiano Reggiano, finriven

 

20 minuters Korvragu med smörbönor och tomat

Portioner: 4

Tillagningstid: 20min

Med din favoritkorv från Korvhantverk, kan du göra en snabb måltid på under 20 minuter.

Gör så här

Dra av skinnet på korvarna och bryt ner dem i mindre bitar. Bryn korvarna i en stekpanna på medel till hög temperatur utan matfett. Slå på tomaterna och dela dem grovt i stekpannan. Koka kraftigt i ca 15 min eller till den mesta överflödsvätskan avdunstat. Tillsätt de avrunna bönorna. Servera, gärna med någon hackad färsk ört och lite riven parmesan. 

Oftast kräver denna ragu inte att man tillsätter något annat än det som står i det enkla receptet. Är du av en annan åsikt så brodera ut så mycket du känner för!

Happy cooking!!

 

Du behöver

  •  6 st korvar från Korvhantverk Stockholm, gärna blandade sorter
  • 1 brk ekologiska hela tomater på burk 
  • 1 brk ekologiska stora vita bönor på burk. 
  • Riven parmesan 
  • Färsk ört t.ex. persilja 
  • Ev salt och peppar